Page 196 - Mart 2018
P. 196

S ğlık           haber








                                                 Tripa Genel Müdürü Burçin AKKAN:
                                         “Sıcak - Soğuk Yemek Arabasında
                                       Tek Yerli Üretici Olmak Gurur Verici”


                   mpero Group bünyesinde faaliyet gösteren Tripa,  Türkiye’de, hastane mutfağı ve hasta
               Eyatağı arasında yer alan lojistik ihtiyacı karşılayacak Sıcak - Soğuk yemek arabası üreti-
               mini gerçekleştiren tek firma. Sağlık Dergisi’nin sorularını cevaplayan Tripa Genel Müdürü
               Burçin Akkan, ithal markalar ile tek yerli üretici olarak rekabet ettikleri bu ürün gamında
               ana oyuncular içinde yer alıyor olmanın  gurur verici olduğunu söyleyerek, “Sağlık sektörü
               için üretmiş olduğumuz “sıcak soğuk yemek dağıtım arabası” ile hastane mutfakları ile has-
               ta yatağı arasında yer alan ve hijyenik açıdan önemi göz ardı edilmemesi gereken bu ürün
               ile hastanelerdeki yemek lojistiği açığını kapatmış bulunmaktayız.” dedi.
               1983 yılında Ersöz mutfak makineleri  pişirme, soğutma, ekipmanları, teş-  farklı ürünü aynı çatı altında üreterek
               adı altında, sadece hazırlık ekipman-  hir ürünleri, raflar, gastronom evye-  dünyada başka eşi ve benzeri olama-
               ları üreterek, sektöre merhaba diyen  ler, askeriye ve sivil toplum örgütleri  yan modern üretim tesislerindeki, en
               Empero, 2005 yılından beri bu marka  tarafından kullanılan sahra mutfak  üst teknolojiye sahip makine parkı ile
               adı ile faaliyet göstermektedir. Farklı  ve mobil mutfaklar ve paslanmaz  profesyonel mutfakların çözüm orta-
               üretim yapan yedi ayrı şirket kurarak  çelik  hastane  ekipmanları  imalatını  ğı olduğu gibi; dünya markası olma
               bunları Empero Group çatısı altında  yaparak sektörde adını duyurmayı  yolunda hızlı bir şekilde İlerlemekte.
               toplamıştır. Tripa ise bu gruba 2016  başardı.  34. Yılında tesis kapasitesini
               yılında katılmıştır. Endüstriyel mutfak  33.000 m2 kapalı, 12.000 m2’si açık  Tripa Genel Müdürü Burçin Akkan
               sektöründe paslanmaz çelikten olu-  olmak üzere, toplamda 45.000 m2’ye  şirketin faaliyetleri hakkında Sağlık
               şan; hazırlık, kafeterya, bulaşıkhane,  yükselten Empero, 2.500’e yakın  Dergisi’ni açıklamalarda bulundu.

                                                                                   Üretmiş olduğunuz sıcak-soğuk
                                                                                   yemek arabası  hakkında bilgiler
                                                                                   alabilir  miyiz?  Özellikleri  ve sun-
                                                                                   duğu avantajlar neler?

                                                                                   Burçin Akkan:  Sağlık  sektörü  için
                                                                                   üretmiş olduğumuz “sıcak soğuk
                                                                                   yemek dağıtım arabası” ile hastane
                                                                                   mutfakları ile hasta yatağı arasında
                                                                                   yer alan ve hijyenik açıdan önemi göz
                                                                                   ardı edilmemesi gereken bu ürün ile
                                                                                   hastanelerdeki yemek lojistiği açığını
                                                                                   kapatmış bulunmaktayız. Yemekler
                                                                                   hastane mutfaklarında hijyenik or-
                                                                                   tamlarda üretilmekte ve ardından
                                                                                   porsiyonlama yapmak üzere konve-
                                                                                   yör bandı ve gerekli ekipmanlar ile
                                                                                   donatılmış porsiyonlama mutfağın-
                                                                                   da tepsilere paylaştırılmaktadır.  Bu
                                                                                   işlemin ardından tepsilerde yer alan
                                                                                   özel muhafazalı yemek tabakları ile
                                                                                   tepsiler sıcak soğuk arabasına yerleş-
                                                                                   tirilir.

                                                                                   “PORSİYONLA VE DAĞIT” sistem-
                                                                                   leri için kullanılan modellerde bir
                                                                                   kompartıman her zaman sıcak diğer
                                                                                   kompartıman her zaman soğuk de-
                                                                                   recelerde çalışır.  Çalışma süresi bo-
                                                                                   yunca soğuk kompartıman +4°C’de
                                                                                   (ayarlanabilir),  sıcak kompartıman
                                                                                   ise 100°C’de(ayarlanabilir) tutulur.


                                                              Burçin AKKAN
             192
   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201