Page 196 - Mart 2018
P. 196
S ğlık haber
Tripa Genel Müdürü Burçin AKKAN:
“Sıcak - Soğuk Yemek Arabasında
Tek Yerli Üretici Olmak Gurur Verici”
mpero Group bünyesinde faaliyet gösteren Tripa, Türkiye’de, hastane mutfağı ve hasta
Eyatağı arasında yer alan lojistik ihtiyacı karşılayacak Sıcak - Soğuk yemek arabası üreti-
mini gerçekleştiren tek firma. Sağlık Dergisi’nin sorularını cevaplayan Tripa Genel Müdürü
Burçin Akkan, ithal markalar ile tek yerli üretici olarak rekabet ettikleri bu ürün gamında
ana oyuncular içinde yer alıyor olmanın gurur verici olduğunu söyleyerek, “Sağlık sektörü
için üretmiş olduğumuz “sıcak soğuk yemek dağıtım arabası” ile hastane mutfakları ile has-
ta yatağı arasında yer alan ve hijyenik açıdan önemi göz ardı edilmemesi gereken bu ürün
ile hastanelerdeki yemek lojistiği açığını kapatmış bulunmaktayız.” dedi.
1983 yılında Ersöz mutfak makineleri pişirme, soğutma, ekipmanları, teş- farklı ürünü aynı çatı altında üreterek
adı altında, sadece hazırlık ekipman- hir ürünleri, raflar, gastronom evye- dünyada başka eşi ve benzeri olama-
ları üreterek, sektöre merhaba diyen ler, askeriye ve sivil toplum örgütleri yan modern üretim tesislerindeki, en
Empero, 2005 yılından beri bu marka tarafından kullanılan sahra mutfak üst teknolojiye sahip makine parkı ile
adı ile faaliyet göstermektedir. Farklı ve mobil mutfaklar ve paslanmaz profesyonel mutfakların çözüm orta-
üretim yapan yedi ayrı şirket kurarak çelik hastane ekipmanları imalatını ğı olduğu gibi; dünya markası olma
bunları Empero Group çatısı altında yaparak sektörde adını duyurmayı yolunda hızlı bir şekilde İlerlemekte.
toplamıştır. Tripa ise bu gruba 2016 başardı. 34. Yılında tesis kapasitesini
yılında katılmıştır. Endüstriyel mutfak 33.000 m2 kapalı, 12.000 m2’si açık Tripa Genel Müdürü Burçin Akkan
sektöründe paslanmaz çelikten olu- olmak üzere, toplamda 45.000 m2’ye şirketin faaliyetleri hakkında Sağlık
şan; hazırlık, kafeterya, bulaşıkhane, yükselten Empero, 2.500’e yakın Dergisi’ni açıklamalarda bulundu.
Üretmiş olduğunuz sıcak-soğuk
yemek arabası hakkında bilgiler
alabilir miyiz? Özellikleri ve sun-
duğu avantajlar neler?
Burçin Akkan: Sağlık sektörü için
üretmiş olduğumuz “sıcak soğuk
yemek dağıtım arabası” ile hastane
mutfakları ile hasta yatağı arasında
yer alan ve hijyenik açıdan önemi göz
ardı edilmemesi gereken bu ürün ile
hastanelerdeki yemek lojistiği açığını
kapatmış bulunmaktayız. Yemekler
hastane mutfaklarında hijyenik or-
tamlarda üretilmekte ve ardından
porsiyonlama yapmak üzere konve-
yör bandı ve gerekli ekipmanlar ile
donatılmış porsiyonlama mutfağın-
da tepsilere paylaştırılmaktadır. Bu
işlemin ardından tepsilerde yer alan
özel muhafazalı yemek tabakları ile
tepsiler sıcak soğuk arabasına yerleş-
tirilir.
“PORSİYONLA VE DAĞIT” sistem-
leri için kullanılan modellerde bir
kompartıman her zaman sıcak diğer
kompartıman her zaman soğuk de-
recelerde çalışır. Çalışma süresi bo-
yunca soğuk kompartıman +4°C’de
(ayarlanabilir), sıcak kompartıman
ise 100°C’de(ayarlanabilir) tutulur.
Burçin AKKAN
192